برنامهریزی، فرایندی برای رسیدن به اهداف در مدیریت مطب و کلینیک پزشکی ست. بسته به نوع مرکز درمانی، هر برنامه میتواند که بلندمدت، میانمدت یا کوتاهمدت باشد. برای پزشکانی که سال هاست مطب داری میکنند و امروز به رکود خورده اند، برنامهریزی، مهمترین و کلیدیترین و آسانترین سند برای رشد است. برنامهریزی برای مدیریت مطب و کلینیک میتواند، نقش مهمی در کمک به جلوگیری از اشتباهات یا فرصتهای پنهان در ایجاد رضایت و جذب بیمار بازی کند. برنامهریزی به پیش بینی آینده و ساختن آینده تا حدودی قابل تصور کمک میکند. آن پلی است بین آنجایی که هستیم و آنجایی که میخواهیم برویم.
سازماندهی پس از برنامه ریزی برای مدیریت مطب و کلینیک پزشکی پزشک یا مدیر کلینیک و مطب مسئولیتهای مورد نظر را تشخیص داده، افراد را مورد آنالیز قرار میدهد و تقسیم وظایف میکند. این تقسیم وظایف بین خود، دستیار یا منشی صورت میگیرد. و پس از آماده سازی ابزار مورد نیاز در حیطه مدیریت مطب و کلینیک سیاست های کاری خود را با این ابزار برنامه ریزی و وارد میکند. این مرحله ممکن است شامل بازبینی مرکز، تعریف دقیق از سرویس ها، برنامه ریزی زمان های حضور پزشک یا پزشکان، نوع تبلیغات و بازاریابی بیمار و همچنین برنامه ریزی جهت ایجاد کمپین های درمانی برای ایجاد رضایت و جذب بیمار جدید بباشد. هدف، ایجاد محیطی بهینه جهت عملکرد مؤثر و نتیجهبخش است.
کنترل فرایند در مدیریت مطب و کلینیک امری بسیار مهم و حیاتی می باشد، این کنترل می تواند همه فرایند ها را از لحظه ورود بیمار، دریافت نوبت، ویزیت بیمار، تشخیص و تجویز دارو تا شروع دوران درمان و حتی پس از درمان در پیگیری درمان تنها با چند کلیک همراه پزشک یا مدیر مرکز باشد. اندازه گیری و مشاهده خطا ها در این مسیر مهم میتواند چشم انداز های زیادی را برای یک مجموعه پزشکی دربرداشته باشد که همگی در راستای ایجاد رضایت و وفاداری بیماران قدیمی و جذب بیمار جدید می باشند.