
در دنیای امروز در کار و حرفه خود حرفه ای و متخصص بودن لازم است اما کافی نیست! هر متخصصی باید دانش و مهارت به اشتراک گذاری و یا ارائه تخصص خود را داشته باشد. زمانی که یک دندانپزشک برای شروع کار خود سرمایه گذاری لازم را برای تهیه تجهیزات خود انجام دهد، یعنی سرمایه کافی برای رهن یا اجاره مطب اختصاص دهد، هزینه پرسنل، لابراتور، تجهیزات پزشکی و وسایل لازم، مالیات و .... را هم که در نظر بگیریم به مبلغ قابل توجهی می رسیم که برای یک دندانپزشک جوان در صورتی که این میزان پول را داشته باشد و کار خود را شروع کند، این میزان سرمایه گذاری بدون برنامه جذب بیمار و بدون آشنایی با اصول کسب و کار پر ریسک و خطرناک است.
آنچه که یک کسب و کار اقتصادی و سودآور یا یک سازمان و مجموعه غیر انتفاعی را ماندگار می کند، ارزش آفرینی است.
ارزش آفرینی از مولفه های اساسی کارآفرینی است و معنی آن این است که تولید کالا یا خدمات به ایجاد و یا افزایش ارزشی برای مشتری یا بیمار منجر شود. ارزش هم چیزی است که مشتری طلب می کند و حاضر است بابت ان، پول خرج کند. البته مشتری بابت چیزی پول می پردازد که به نوعی مفید باشد و منظوری را تامین کند.
تبلیغات یک دندانپزشک باید حاوی یک پیام باشد، پیامی که درون آن ارزشی ارائه می شود و تا جایی که به جای اینکه تبلیغ خبری باشد باید موجب دادن انگیزه به اقدام گردد.
ارزش آفرینی یک دندانپزشک به درمانی که انجام می دهد محدود نمی گردد بلکه فرآیند درمان، ایجاد ارتباط با بیمار، موارد محیطی را نیز شامل می شود.
برای نمونه دندانپزشکی را در نظر بگیرید که فردی را فقط برای این استخدام کرده بود که به بیمارانی که در حال درمان بودند یا درمان آن ها به پایان رسیده بود تماس گرفته و جویای احوال آنها شود. این اقدام پزشک، چه احساس خوبی را در بیمارانش ایجاد می کرد. در واقع این اقدام او را از سایر دندانپزشکان متمایز می ساخت و این پیام را به بیماران منتقل می نمود که شما برای من مهم هستید. و شما می توانید نتیجه این اقدام را در جذب بیمار تصور کنید!!!
بهترین تبلیغ کنندگان برای شما، بیماران رضایتمند هستند، پس آنها را خوشحال کنید، خدمات با کیفیت ارائه کنید و نهایتاَ کاری کنید تا بیمار بیشتری جذب کنید. اگر مردم از خدمات شما راضی باشند و شما را دوست داشته باشند، با دیگران درباره شما حرف می زنند.
یکی از راههای جذب بیمار این است که هیچگاه نگذارید کسی دست خالی از پیش شما برود می توانیدبه بیمار خود خمیردندان، مسواک، یا به کودکان آینه دهانی هدیه بدهید. این گونه گشاده دستی ها حتما موضوع گفتگو درباره ی شما خواهد شد.
یکی از اصول علم بازاریابی این است که افراد بر اساس احساس خود خرید می کنند اگر در بر خورد با بیماران رفتاری محترمانه داشته باشید یا کاری کنید که بر لب های آنها خنده نقش ببندد حتما آنها احساس خوبی درباره شما خواهند داشت و ایجاد این احساس خوب سبب می شود آنها درباره شما با دیگران صحبت کنند.
روش دیگر برای جذب بیمار درک افکار و احساسات بیماران در فرآیند درمان است. باید این را در نظر بگیرید چگونه می توانید بیماران را برای درمان تمامی دندان ها تشویق کنید.
خوب اینجا به 4 عامل برانگیزاننده احساسی در بیماران می پردازیم:
1-ترس
ترس اولین انگیزه احساسی در افراد است. بیماران زیادی تنها به خاطر داشتن خاطره ای بد از دندانپزشکی با وجود اینکه درمان دندان هایشان لازم است ولی اینکار را همواره به تعویق می اندازند. یکی از روش های استفاده از احساس ترس مواقعی است که بیمار برای ویزیت به شما مراجعه کرده اما نسبت به درمان بی تفاوت است یا عجله ای برای درمان ندارد در این موارد می توان این بیماران را با دادن تذکر درباره عواقب درمان نکردن دندان ها، را به انجام و ادامه درمان ترغیب کرد.
2- خدمات رایگان
ذات انسان مایل به تملک چیزی، بدون از دست دادن چیز دیگری در ازای آن است. یک دندانپزشک می تواند برای جذب بیمار از پیشنهادات رایگان به عنوان مثال ویزیت رایگان استفاده کند. مطمئنا اگر هوشمندانه عمل کنید این کار هزینه ای برای شما نخواهد داشت البته این نکته را هم تاکید می شود که باید مطمئن باشید بیماران برای خدمات رایگان شما ارزش قائل هستند و مطلع هستند که در جای دیگر این پیشنهاد رایگان را نمی توانند دریافت کنند.
3-کسب درآمد
می توانید این نوید را به بیماران خود بدهید که خدمات شما موجب پس انداز و صرفه جویی در هزینه های درمان آنها خواهد شد.
4- تحقق رویاها
سعی کنید بین خدمات خود و رویای بیماران خود ارتباطی برقرار کنید و خدمات خود را به عنوان ابزاری برای دستیابی بیمار به رویاهایش معرفی کنید، این احساسی قوی را در او شعله ور می کند.
همیشه خود را بیماری در نظر بگیرید که به دندانپزشکی مراجعه می کند و از خود بپرسید دوست دارم دندانپزشک چگونه رفتاری با من داشته باشد؟ اینگونه است که هر چه بیشتر بیمار خود را درک کنید توازن بین بیمار و خدمات درمانی به نحوی می شود که به نفع بیمار خواهد بود.
با بیمارتان مانند ابزاری برای کسب پول رفتار نکنید، او یک انسان است و دارای شخصیت. پس هنگامی که وارد مطب شما می شود گرم و صمیمانه با او رفتار کنید.
اگر به فکر جذب بیمار و حفظ بیماران موجود هستید توصیه می شود در هنگام درمان نام آنها را صدا بزنید، البته با بیمار بیش از حد رابطه دوستی و آشنایی برقرار نکنید و تعیین این حد و مرز به هنر شما بستگی دارد.
همیشه شاد باشید و این شادی را هم به بیمارتان منتقل کنید. شما این رفتار را بدون توجه به ظاهر، خلق و خو، تحصیلات و طبقه اجتماعی وی انجام دهید و رفتار انسانی، مثبت و شاد خود را با او حفظ کنید.
موانع و مشکلات را برطرف کنید. اگر بیماری با نارضایتی از مطب شما برود حتما چند بیماری که قصد مراجعه به شما را دارند با خود می برد. به همین دلیل ساده بیمار راضی، بهترین و اقتصادی ترین تبلیغ برای مطب شما و جذب بیمار برای شما محسوب می شود.
ارائه خدمات فوق العاده به بیمار از راضی نگه داشتن پرسنل خود شما آغاز می شود. اگر یکی از پرسنل شما از شرایط کاری خود راضی نباشد بسیاری از بیماران این موضوع را به راحتی درک می کنند. پرسنل احساساتی مانند اشتیاق، بی تفاوتی، عصبانیت را بسیار ساده به دیگران منتقل می کنند.
در یک جمله اگر بخواهید موفقیت خود را تضمین کنید باید بیمار خود را خشنود کنید.
جذب بیمار کار پر هزینه ای است وقتی بیمارانی دارید باید نهایت تلاش خود را انجام دهید تا آنها را برای خود حفظ کنید.
لطفا نظر خود را درباره این پُست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید:ورود به اینستاگرام
سیستم هوشمند جذب بیمار تکنولوژی دکتر لینک، راهکاری برای افزایش بیمار در مطب ، کلینیک و بیمارستان
مقالات مرتبط:
بازاریابی خدمات پزشکی با ویدئو مارکتینگ