هوش مصنوعی برای پیگیری وضعیت بیماران پس از درمان

  دکتر لینک | هوش مصنوعی برای پیگیری وضعیت بیماران پس از درمان

حضور هوش مصنوعی در پزشکی جدید اجتناب ناپذیر است. البته هوش مصنوعی هرگز جایگزین پزشکان نخواهد شد بلکه با گسترش افق دید پزشک به وی آسودگی و آرامش در تشخیص و درمان را هدیه خواهد داد. تنها در این صورت است که پزشکان قادر به انجام همین امر در مورد بیماران خواهند بود.

هوش مصنوعی گوگل

پژوهشگران گوگل به دنبال تلاش برای توسعه هوش مصنوعی به منظور پیگیری وضعیت مداوای بیماران پس از بیماری هستند.

به نقل از وب سایت اندروید هدلاین، نتیجه تحقیقات بیش از ۳۴ پژوهشگر در شرکت گوگل حاکی از آن است که هوش مصنوعی توسعه یافته شده‌ای قادر است وضعیت سلامت و بهبود بیماران پس از درمان و مداوا را نشان داده و پیگیری کند.

این پژوهشگران بر این باورند که بیماران پس از مرخص شدن از بیمارستان، کلینیک‌های پزشکی و درمانگاهها نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارند چراکه ممکن است بسیاری از آنها پس از مداوای لازم در بیمارستان، بدن شان پاسخ مورد نظر پزشکان را ندهد و همین امر باعث می شود که در موارد نادری، وضعیت نامناسب آنها منجر به مرگ و رو به وخامت رفتن اوضاع سلامتی شان شود.

برخی از پژوهشگران گوگل در حوزه‌ی هوش مصنوعی در تلاش برای پیش‌بینی نتیجه‌ی مداوای بیماران، بلافاصله پس از بستری‌ شدن در بیمارستان هستند.

محققان گوگل برای انجام این پژوهش، داده‌های مربوط به ۲۱۶,۲۲۱ فرد ناشناس را با بیش از ۴۶ میلیارد نقطه‌داده‌ بین آن‌ها جمع‌آوری کرده است. داده‌های یادشده در مجموع مربوط به ۱۱ سال در دو بیمارستان، شامل مرکز درمانی دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶میلادی و دانشکده‌ علوم پزشکی دانشگاه شیکاگو  از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ میلادی هستند.

این محققان با توسعه هوش مصنوعی ویژه‌ای مدعی هستند که می‌توانند الگوها و مدل‌های مرگ و بهبود وضعیت سلامتی بیماران را پیش بینی کند و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار کادر پزشکی و پزشک مربوطه قرار دهد. این اطلاعات توسط پرستاران بخش مربوطه نیز قابل دسترسی و پیگیری است تا بدین وسیله بیماران بتوانند به وضعیت بهبود خود بعد از درمان و مداوا اطمینان خاطر بیشتری داشته باشند.

 علاوه بر پیگیری وضعیت بیماران پس از درمان، این غول فناوری جهان در حال انجام آزمایش‌هایی با کمک کامپیوتر و هوش مصنوعی است که می‌تواند پیش‌بینی کند آیا بیماران پذیرش شده در بیمارستان پس از ۲۴ ساعت می‌میرند یا خیر!

هوش مصنوعی می‌تواند با دقتی بالای ۹۵ درصد این آزمایشات را انجام و زمان مرگ بیمار را پیش‌بینی کند.

هوش مصنوعی با دریافت اطلاعاتی مانند سن، جنس، نژاد و نوع بیماری می‌تواند زمان مرگ بیمار را پیش‌بینی کند. البته، این اطلاعات بعدا با اطلاعات پزشکی بیمار در بیمارستان مانند تشخیص‌های قبلی، علایم حیاتی بیمار، جواب‌های آزمایشگاهی و نظایر این‌ها ترکیب می‌شوند.

ابتدا، این سیستم هوش منصوعی توسط تیم‌ تحقیقاتی از دانشگاه‌های استنفورد، شیکاگو و UC سانفرانسیسکو توسعه داده شده ولی گوگل آن را تصاحب و با یادگیری ماشینی آموزش می‌دهد.

گوگل برای آموزش هوش مصنوعی از اطلاعات دو مرکز بزرگ پزشکی ۲۱۶ و ۲۲۱ بزرگ‌سال امریکا استفاده کرده است. این اطلاعات نزدیک به ۴۶ میلیارد رکورد بودند که توسط هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل شدند.

هوش مصنوعی گوگل به مرور توانست میان برخی واژه‌های پزشکی و بیماری‌ها با زندگی یا مرگ انسان‌ها ارتباط برقرار کند و بفهمد کدام فرد احتمال دارد زنده بماند یا اینکه بمیرد.

مدل‌سازی هر نوع اطلاعات ورودی

آنچه درباره سیستم هوش مصنوعی گوگل هیجان‌انگیز است؛ امکان استفاده کردن از هرگونه اطلاعاتی است. این سیستم می‌تواند هر نوع اطلاعاتی را به عنوان ورودی دریافت کند و مورد بررسی قرار دهد. تقریبا بیش از ۸۰ درصد زمان توسعه این سیستم صرف پیش‌بینی مدل‌هایی شده است که اطلاعات ورودی برای هوش مصنوعی تعیین می‌کنند.

چون ممکن است اطلاعات ورودی به اندازه کافی واضح و روشن نباشند یا اطلاعاتی جانبی و نامرتبط باشند ولی باز هم هوش مصنوعی سعی می‌کند براساس این اطلاعات یک پیش‌بینی دقیق بالینی را انجام دهد.

سیستم توسعه داده شده براساس یادگیری ماشینی، علاوه بر حدس زدن زمان مرگ بیمار، می‌تواند مدت زمان بستری شدن آن در بیمارستان و امکان پذیرش یا ترخیص‌اش را هم حدس بزند.

بیمارستان‌ها می‌توانند از این سیستم هوش مصنوعی برای مراقبت بهتر از بیماران استفاده کنند.

دکتر لینک پیشرو در تکنولوژی های نوین

مقالات مرتبط :

جذب بیمار به کمک پیگیری درمان

پیگیری درمان به کمک دکتر لینک

۵ استفاده ویدئو کنفرانس در پزشکی

ویژگی های جعبه داشبورد تکنولوژی دکتر لینک

 

تگ های مربوط به مقاله فوق در مورد مدیریت مراکز مشاوره و روانشناسی

اشتراک گذاری:
0

دیدگاه شما:

*